Wijnbar

Stap in voor een roadtrip langs wereldwijnen

Wij hebben een passie voor wijn. En die delen we graag met u. We hebben meer dan 350 kwaliteitswijnen van over de hele wereld die u per glas kunt bestellen. Perfect op temperatuur uitgeserveerd en indien gewenst met bijpassende culinaire bites. We vertellen graag het verhaal achter onze wijnen. Onze gastheren en gastvrouwen kunnen gepassioneerd vertellen over de wijnen die wij schenken. En natuurlijk kunnen ze u adviseren of laten kennismaken met minder bekende kwaliteitswijnen.

De mooiste wijnen

Champagnes

Champagnes

Ons restaurant behoort al vele jaren tot het selecte gezelschap van Champagne Barons de Rothschild Ambassadeurs.

Onze champagnes
Wijnen

Wijnen

Verwen uzelf met onze selectie Europese topwijnen. Onze wijnkaart is opgenomen in de Star Wine List en de lijst van Wine Spectator.

Onze wijnen
Fingerfood

Fingerfood

Wij serveren u graag kleine gerechtjes die perfect aansluiten bij de smaak van onze wijnen.

Ons menu
wijnavond-03.jpg

Wijnproeverij

Laat u verrassen

Laat u zich graag verrassen door wijnen die u nog niet eerder hebt gedronken? Wij verzorgen graag een wijnproeverij voor uw gezelschap. Dat kan voor 2 maar ook voor 20 personen. We verzorgen een proeverij op maat, in combinatie met heerlijke gerechtjes uit onze keuken.

Wilt u meer weten over onze wijnbar of een proeverij reserveren? Neem gerust contact met ons op.

Wijnproeverijen

Jordy Schuijl

Sommelier & eigenaar Restaurant RJ

‘Zeg me wie uw vrienden zijn, dan zeg ik wie u bent’. Kent u die uitdrukking? In mijn geval zou dat gezegde in een aangepaste vorm geschikter zijn: ‘Zeg me welke wijn u graag drinkt, dan zeg ik wie u bent.’ Voor het antwoord moet u wel even de tijd nemen, want over wijn raak ik niet uitgepraat. Het is mijn grote passie. De wijnkelder van mijn ouders was ooit de aanleiding voor mijn interesse in wijn. Al als jong jochie was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik ging lezen over wijn en op 15-jarige leeftijd kocht ik op een veiling een limited edition van Dom Pérignon, een uniek exemplaar! Dat was het begin van mijn eigen verzameling bijzondere kwaliteitswijnen.

Het klinkt misschien vreemd, maar ik kan zelfs genieten van het kijken naar mijn wijncollectie. Gewoon zitten en genieten, zonder een fles te openen. Ik kan u verklappen dat ik sommige wijnen van onze kaart eigenlijk liever niet verkoop, omdat ze me te dierbaar zijn. Maar als de liefhebber die deze wijn koopt er écht van geniet, geniet ik mee. Dan delen we de passie voor wijn.

In de afgelopen jaren heb ik nogal wat wijnreizen gemaakt om nieuwe wijnhuizen te ontdekken en om me nog meer te kunnen verdiepen in druivenrassen en productiemethodes. Ik heb in 2021 de sommeliersopleiding afgerond en haalde in datzelfde jaar de finale van het NK Blindproeven. Voor mij een mooie beloning voor mijn inspanningen in de afgelopen jaren én tegelijkertijd de drive om het een volgende keer zeker weer tot de finale te schoppen.

De wijncollectie van Restaurant RJ omvat zo’n tweehonderd wijnen, maar groeit nog steeds. We hebben een prachtige verzameling wijnen uit Frankrijk, Duitsland en Italië, de zogeheten oude wijnwereld. Daarnaast richten we ons ook steeds meer op nieuwe wijnwereld, op de niet-traditionele wijngebieden, zoals Argentinië, Zuid-Amerika, Chili, en Nieuw-Zeeland. Ook nieuwkomers als Marokko hebben onze aandacht. Op de wijnkaart vindt u hoofdzakelijk wijnen die ik zelf heb geproefd en lekker vindt.

In ons restaurant gebruiken wij waar dat kan lokale en regionale producten. We besteden veel aandacht aan de wijn-spijs-combinatie. Die moet kloppen en de wederzijdse smaken versterken. In elk prijssegment vindt u wijnen die passen bij de gerechten op onze kaart.

Natuurlijk adviseren wij u graag. Staat u open voor een nieuwe wijnervaring? Laat ons u verrassen! Nagenoeg al onze (top)wijnen serveren wij per glas. We organiseren ook wijnproeverijen, waarin we u meenemen op een spannende roadtrip langs wereldwijnen.

In onze wijnkaart helpen we u op weg met beknopte informatie over het karakter van de wijnen. Natuurlijk vertellen we er graag meer over en vinden we het leuk om u verder te adviseren en wijntips te geven.

Toost op uw gezondheid!

Jordy Schuijl,
Sommelier & eigenaar Restaurant/Wijnbar RJ

#RJ