Wijnproeverij

Meer weten en leren over wijn?

Onze sommelier Jordy Schuijl neemt u graag mee in het verhaal achter de wijnen. Met een ruime keuze uit meer dan 350 verschillende wijnen kunnen we alle kanten op. De wijnproeverijen hebben we onderverdeeld in diverse landen en wijnen. Bij elke wijn serveren we een amuse om een heerlijke wijn-spijs combinatie te maken.

Wilt u een wijnproeverij houden?

Een proeverij bestaat uit 5 glazen met bijpassende amuses.

De kosten bedragen 58 euro per persoon.

Wij organiseren diverse proeverijen op aanvraag.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een mooie proeverij.

E-mail: info@restaurantrj.nl
Telefoon: 0222-441052

/l/nl/library/download/urn:uuid:cefd84a4-df98-432b-8aa8-9edfea5ddeda/wijnavond-03.jpg

Jordy Schuijl

Sommelier / Eigenaar

Als sommelier en enorme wijnliefhebber werk ik dagelijks met kwaliteitswijnen in verschillende prijssegmenten. Mooie wijnen van bekende en minder bekende wijnhuizen, cépages en assemblagewijnen, van toonaangevende druivensoorten of nieuwere, minder bekende rassen. Achter elk van de aanbevolen wijnen zit een verhaal dat deze specifieke wijn voor mij zó bijzonder maakt, dat ik hem u van harte aanbeveel.

Limited collection

Regelmatig hebben wij limited editions, bijzondere wijnen die tijdelijk beschikbaar zijn in een beperkte oplage. Meestal gaat het om wijnen waar heel weinig van is gemaakt. Bijvoorbeeld omdat de wijnboer maar een paar wijnstokken heeft staan van een bijzondere druivensoort, of omdat sprake is van een bijzondere assemblage-techniek. Via onze leverancier komen af en toe limited editions beschikbaar en soms lukt het ons zelf om rechtstreeks zulke bijzondere wijnen te importeren. Ook tijdens mijn wijnreizen door Europa ga ik op zoek naar zulke pareltjes. Wij vertellen u graag welke limited editions we op dit moment schenken.

wijnavond-20.jpg

Ambassadeur

Champagne Barons de Rothschild

Restaurant/Wijnbar RJ behoort tot het selecte gezelschap van Champagne Barons de Rothschild Ambassadeurs. Dit beroemde, prestigieuze wijnhuis, dat al meer dan 170 jaar bestaat, heeft zich vanaf 2005 toegelegd op het maken van champagnes, met de Chardonnay-druif als belangrijkste druivensoort. Barons de Rothschild kiest hoofdzakelijk voor de (aller)beste kwaliteit druiven: premier cru en grand cru.  Op onze wijnkaart vindt u diverse champagnes uit de collectie van Barons de Rothschild. Onze huischampagne is de Barons de Rothschild Brut. Die kunt u per glas bestellen.

Onze champagnes

Op onze wijnkaart vindt u champagnes van Domaine Marteaux Guillaume (MG). Een minder bekend wijnhuis, maar verrassend goed! Een wijnmaker die het net even anders aanpakt en zich wat ons betreft kan meten met bekende, iconische wijnhuizen uit de Champagnestreek als Moët & Chandon. Alleen is de prijs veel aantrekkelijker. Guillaume Marteaux behoort tot de nieuwe generatie wijnmakers die waar het kan al de overstap heeft gemaakt naar biologische wijnbouw, uit respect voor de aarde en alle organismen die er leven. Zo gebruikt MG bijvoorbeeld geen insecticiden en chemische onkruidverdelgers in de wijngaarden. Alle MG-champagnes krijgen vijf tot acht jaar de tijd om optimaal op smaak te komen. Wilt u meer weten over de verschillende champagnes van MG? Wij vertellen u er graag over.

#RJ