Jordy Schuijl

Chef-kok en eigenaar

‘Als telg uit een echte ondernemersfamilie wist ik al op jonge leeftijd: ik wil mijn eigen restaurant beginnen. Die kans kreeg ik in 2020, toen het pachtcontract van Restaurant De Robbenjager weer terugkwam bij onze familie en ik bij het naastgelegen Duinpark De Robbenjager van mijn ouders mijn droom kon verwezenlijken.

Soms kijken gasten ervan op dat ik zo jong ben (geboren in 1999), maar ik werk al vanaf jonge leeftijd in de horeca en heb een uitstekende leerschool gehad door stages en werk bij gerenommeerde restaurants. Zoals bij De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht, van topkok Wilco Berends. In dit fantastische Michelinster-restaurant heb ik zowel in de keuken als in de bediening gewerkt. Wilco en Caroline Berends hebben mij leren denken en kijken als restaurateur. Nog steeds hebben we een warme band en kan ik op hen terugvallen voor advies en wijze raad.

Koken op sterrenniveau is topsport. Het is keihard werken en lange dagen maken. Ik heb er veel geleerd. Ook heb ik op Texel zelf diverse stages gehad. Zo heb ik ontdekt wat ik met mijn restaurant culinair aan Texel zou kunnen toevoegen. En dat zul je ontdekken als je bij ons komt eten of gezellig aanschuift voor een goed glas wijn.

RJ is niet alleen een restaurant, maar ook een winebar. Dat komt door mijn passie voor wijn. In 2021 rond ik de opleiding tot sommelier af. Ieder jaar bezoek ik een aantal wijnhuizen en soms ben ik jaren bezig om een specifieke wijn te bemachtigen. Het is geweldig als het dan lukt! Om mijn liefde voor en kennis van wijn te delen, is RJ dus ook een winebar waar je al onze kwaliteitswijnen per glas kunt bestellen. Dat maakt het nog leuker om eens wat nieuws te proberen.

Je zult mij vooral aantreffen in de keuken, maar geregeld zal ik ook de rol van gastheer vervullen. Ik vind het allebei leuk. Natuurlijk kan ik het niet alleen. Gelukkig heb ik een fantastisch team om me heen verzameld. Samen zijn we voortdurend bezig met het ontwikkelen van culinaire creaties of bedenken we een eigen twist voor klassieke gerechten die veel gasten toch graag op de kaart zien staan. In de bediening een mix van jong talent en ervaren gastvrouwen en -heren.

In het voorjaar van 2021 konden we voor het eerst open. Ik hoop je binnenkort te mogen verwelkomen in Restaurant & Winebar RJ. Valt je iets op? Of zie je verbeterpunten? Spreek me gerust aan. Ik hoor het graag.’

bediening-1.jpg

Vacatures

Werken bij Restaurant RJ

Ben jij een gepassioneerde enthousiaste gastheer of gastvrouw, of chef de partie? Dan zoeken wij jou! Zijn de woorden passie en ambitie kenmerkend voor jou? Wil jij samen met ons dit prachtige restaurant op deze unieke locatie een succes maken? Lijkt deze bijzondere werkplek op Texel je helemaal te gek? Adem jij de zilte zeelucht al in, maar zoek je nog de juiste gastronomische werkplek? Aarzel dan niet!

Alle vacatures

#RJ